Top
Over Tripico

Heb ik een reisbureau nodig om naar Colombia te reizen?

Hola!

Vele mensen zijn op zoek naar de ideale bestemming voor hun reis en hun oog valt dan wel eens op Colombia.
Omdat veel mensen reeds ervaring hebben met het organiseren van hun eigen reis krijgen we vaak de vraag of reizen via ons wel nodig is?
Daarom besloot ik even in mijn pen te kruipen en deze blog te schrijven om zo te antwoorden op de vraag: heb ik een reisbureau nodig om naar Colombia te reizen?
Hieronder vind je een oplijsting van vragen die we regelmatig krijgen. Zo kan u zien of Tripico de voordelen biedt waar u naar op zoek bent.

1. Waarom voor een kleine organisatie kiezen?

Dit moet wel onze grootste troef zijn. Tripico is Ana Maria en Tim. Zo krijg je steeds dezelfde vertrouwde gezichten te zien en weet je ook dat we de volle 100% toegelegd zijn om van uw reis een droomreis te maken.
Onze kleinschalige organisatie (waardoor we ook gewoon minder reizigers hebben dan de grote spelers) laat ons toe om heel dicht bij u te staan. We nemen onze tijd om naar uw wensen te luisteren en u zo mee te helpen een weg te banen door de verschillende bestemmingen die Colombia te bieden heeft. Het internet heeft heel veel te zeggen wanneer het over Colombia gaat als vakantiebestemming en de lijst van plaatsen die te bezoeken zijn is zo groot dat men al gauw de weg kwijtraakt. Daarom zullen we steeds een ontmoeting voorstellen via videochat zodat we 1 op 1 kunnen bekijken wat uw wensen zijn en wat het beste bij u past.
Elke persoon is uniek en heeft dus ook zijn/haar unieke wensen. We kunnen dus echt niet werken met een lijst aan voorgeprogrammeerde reizen op onze website.

Ook wanneer u op reis bent door Colombia staan we aan uw zijde. Via WhatsApp staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden en eventueel bij te sturen mocht u dat nodig achten. Ook gebruiken we deze groep om handige tips jullie kant te doen opkomen naargelang de bestemmingen jullie in de volgende dagen zullen bezoeken.
Met Tripico krijg je het gevoel dat je met een lokale vriend aan uw zijde reist.

Werkwijze Tripico als reisbureau voor Colombia
Heb je een reisbureau nodig om naar colombia te reizen?
Hoe gaan wij te werk?

2. Zijn jullie verzekerd?

Natuurlijk!
Tripico is volledig in orde met de regelgeving van België (en zo dus ook de EU). En dat is natuurlijk ook een groot voordeel voor uw gemoedsrust.
We hebben alle verzekeringen die nodig zijn om een zelfstandig beroep uit te oefenen en we zijn natuurlijk ook aangesloten bij het garantiefonds reizen (GFG).
Zo kan u met alle vertrouwen met ons boeken en op reis vertrekken.

Garantiefonds reizen
Een voordeel van reizen naar Colombia met een reisbureau
Garantiefonds reizen

3. Wat kan Tripico extra bieden?

Het zit hem soms in de kleine dingen en de kans is groot dat u sommige dingen zelfs niet eens merkt omdat wij dit op de achtergrond reeds in orde brachten.
Maar wij gaan voor een totaal ervaring. Dat wil zeggen dat veel van onze chauffeurs je niet zomaar van punt A naar punt B brengen maar ook hun tijd nemen om jou ondertussen enkele mooie landschappen te laten zien, jou dieper in de lokale cultuur mee te nemen en je ook wat uitleg te geven over de streek waar je bent.
Ze kennen de streek als geen ander omdat ze er zelf wonen dus kunnen jou ook goede tips geven over waar iets lekker te gaan eten en drinken.
Via ons kom je ook in contact met het familie leven van de Colombiaan. Mijn familie verwelkomt jullie met veel plezier bij hen thuis om jou wat meer te vertellen over het lokale leven. Kom dus eens hallo zeggen tegen mijn mama en papa!
Mocht er toch iets fout gaan op jou reis staan wij direct klaar om een oplossing te vinden voor uw probleem zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.
Omdat wij enkel Colombia aanbieden en ik (Ana Maria) 26 jaar in Colombia heb gewoond kennen wij het land ook als geen ander waardoor we jou unieke off the beaten tracks locaties kunnen aanbieden en makkelijk kunnen inspelen op jullie wensen.
Maar ik denk dat ons grootste pluspunt hieronder bij de volgende vraag wordt beschreven.

Wij zijn het reisbureau die je nodig hebt om naar Colombia te reizen met de lokale bevolking
Hallo, dit zijn wij! Helemaal verdiept in de Colombiaanse cultuur zoals je wel kan zien aan deze foto van een geweldige dag.

4. Wat heeft de Colombiaan eraan?

Voor ons is het heel belangrijk dat na een hele woelige periode (jaren 80/90) de Colombiaan de aandacht krijgt die hij/zij verdient. We werken daarom dan ook enkel samen met de lokale bevolking en betalen hen op een fair trade manier waardoor u zeker weet dat de mensen die u begeleiden een goed leven krijgen voor het werk die zij leveren.
We gaan als organisatie nooit discussiëren (of afbieden) met onze partners over de prijs die zij zetten want we weten dat zij elke cent 1 voor 1 verdienen door hun fantastische gastvrijheid over te brengen op onze gasten.
Ook houden we ons regelmatig bezig met het trainen van de taalvaardigheid van gidsen die we ontdekken in Colombia. De Engelse taal beheersen is niet altijd even eenvoudig voor hen (en al zeker niet als je naar heel afgelegen locaties gaat) en toch willen we hen de kans geven om met buitenlandse toeristen te werken die hen eerlijk betalen zodat zij hun leven verder kunnen uitbouwen.
De dankbaarheid die zij uitstralen op onze gasten is dan echt wel onbetaalbaar.

KORTOM:
Heb ik een reisbureau nodig om naar Colombia te reizen?
Je kan perfect zelf jouw reis naar Colombia plannen maar het is niet altijd even eenvoudig om bij de juiste mensen terecht te komen die jou een onvergetelijke ervaring bezorgen. En net daar zorgen wij voor een connectie tussen u en de lokale bevolking zodat u een absolute droomreis beleeft waarin u zich over niks zorgen hoeft te maken want wij brengen het wel in orde.

Bedankt om dit artikel te lezen en ik hoop dat ik jullie nu een beeld hebben gekregen van wat wij doen.

Groetjes, Ana Maria


Was deze informatie nuttig?
Heb je iets anders gehoord? Laat het ons weten in de comments.

Zin om naar Colombia te gaan?

Lees meer over Colombia:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Nieuwe data voor groepsreizen, speciale aanbiedingen en laatste blogposts

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply:

Language