Top
regenseizoen in colombia

Laat je niet verrassen door het regenseizoen in Colombia!

Hola!

Dus je denkt aan een reis naar Colombia en je maakt je zorgen over al de verhalen die je hebt gehoord over de regen, laat je met deze blog niet verrassen door het regenseizoen in Colombia.

Maar eventjes dit voor ik verder ga met de blog:
Als je nog steeds vrije dagen hebt in Colombia en je hebt veel vragen, laat ons je dan helpen. Wij zijn experts en kunnen samen de reis van uw dromen samenstellen.
Neem hier contact op met Tripico.

Zo nu kunnen we verder met de blog 🙂

1. Welke seizoenen heeft Colombia?

Colombia kent niet de standaard 4 seizoenen zoals wij ze kennen. Het kent er slechts 2:
– Droogseizoen
– Regenseizoen (ik noem het liever “bewolkt seizoen”)
Het ligt dan ook rond de evenaar en heeft een uniek klimaat. Elke zone binnen het land heeft zijn eigen klimaat waar je rekening moet houden wanneer je je spullen pakt.

2. Regent het de hele dag gedurende het regenseizoen?

In het vorige deel van de blog zie je dat ik het regenseizoen liever bewolkt seizoen noem.
Er is steeds een kans op regen maar dat wil niet zeggen dat het de hele dag door zal regenen. Het weer in Colombia is namelijk heel onvoorspelbaar, zo onvoorspelbaar dat zelfs jouw meest betrouwbare weerapp je zal bedriegen. Je kan die app openen en een hele dag regen zien staan maar de kans bestaat dat het slechts een half uurtje hevig zal regenen.
Wat je wel kan doen is naar de website van het nationale instituut voor weersvoorspellingen surfen. Hier kan je de satellietbeelden opvragen van de streek waarin je verblijft om een beter zicht te krijgen op wat de dag je zal brengen.
(Belangrijk: de website van het IDEAM staat standaard in het Spaans, door op de instellingen te klikken kan je een standaard translate feature over de site plaatsen en zo wat makkelijker jouw weg vinden op de website.)

3. Moet ik het regenseizoen vermijden wanneer ik een reis naar Colombia plan?

Op deze vraag kan ik heel simpel “Neen” antwoorden.
Je denkt na over een reis naar het 2de meest bio diverse land ter wereld, dat heeft ook zijn reden. Vergeet niet dat alles wat groeit water nodig heeft.
Door de regen zal de natuur floreren en zal het uitzicht mooi groen zijn, een gigantisch pluspunt als je het mij vraagt. En zoals ik eerder ook al vermelde kan het evengoed zijn dat je slechts 5 minuten regen zal moeten trotseren om voor de rest een heerlijk zonnige dag te beleven.
Wat ook niet veranderd tijdens het regenseizoen zijn de temperaturen. Colombia is 1 van de weinige landen ter wereld waar je gewoon jouw temperatuur kan kiezen. Ieder deel van het land (en dat verschilt al van dorp tot dorp) heeft zijn eigen temperatuur die gedurende het jaar gelijk blijft. Hoe heerlijk is dat!? Zo ben ik zelf heel gelukkig dat ik opgegroeid ben in Curiti, een klein dorpje in Santander, waar het steeds gewoon een lekkere 23 graden is. Eeuwige lente als je het mij vraagt!

4. Zijn er nog voordelen aan het regenseizoen in Colombia

Absoluut, kijk maar eens op de website van jouw favoriete luchtvaartmaatschappij.
De combinatie van het feit dat sommige mensen zich wel laten afschrikken door het idee van een regenseizoen en die periodes die buiten de gekende vakantieseizoenen in Europa liggen zorgt ervoor dat de vluchtprijzen in deze periodes een stevige duik nemen. Voor enkele honderden Euro’s neem je er vast wel wat regen bij.

5. Zijn de plaatsen die ik bezoek voorbereid op de regen?

Absoluut, al onze hotels die gevestigd zijn in de zones waarin het al eens goed kan regenen voorzien kosteloos rubberen laarzen voor iedereen die op een regenachtige dag een hike heeft gepland.
Ook de winkels in die dorpen en steden verkopen poncho’s voor een prikje zodat je kledij droog blijft.
Ook worden er steeds warme dranken aangeboden in overdekte plaatsen zodat je met een heerlijke kop koffie of chocomelk lekker kan genieten van het spektakel voor je terug op stap gaat.

5. Waar valt het meeste regen en wanneer?

Dit is een een moeilijke vraag om enkel te beantwoorden met tekst. Daarom heb ik voor jullie enkele van de bekendste streken in Colombia en hun regen in een grafiek gegoten en hieronder geplaatst.

KORTOM:
Het kan altijd regenen, laat het je niet afschrikken. De regen zorgt ervoor dat de natuur volledig opleeft en je een prachtig spektakel ziet.
De goedkopere vliegtuigtickets, de temperaturen die niet zakken en de warmte van het Colombiaanse volk zullen je de regen in no-time doen vergeten.

Bedankt om dit artikel te lezen en ik hoop dat ik jullie een beetje meer heb kunnen bijleren over Colombia.

Groetjes, Ana Maria


Was deze informatie over het regenseizoen in Colombia nuttig?
Heb je iets anders gehoord? Laat het ons weten in de comments.

Zin om naar Colombia te gaan?

Lees meer over Colombia:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Nieuwe data voor groepsreizen, speciale aanbiedingen en laatste blogposts

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply:

Language